Image module

Φαγητό

Η Κάρπαθος συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα νησιά της Ελλάδας, όπου κανείς μπορεί να απολαύσει μοναδική ελληνική κουζίνα, φρέσκο ψάρι και αυθεντικές τοπικές συνταγές.

Στο νησί λειτουργούν πολλές οικογενειακές ταβέρνες, οι οποίες σερβίρουν πεντανόστιμα ελληνικά πιάτα παρασκευασμένα με φρέσκο ψάρι, κατευθείαν από την ψαρόβαρκα αλλά και αγνά λαχανικά από τον κήπο.

Το φαγητό είναι πάντα προσεγμένο και εξαιρετικής ποιότητας, οι μερίδες γενναιόδωρες, οι συνταγές μεταδίδονται από μάνα σε κόρη και όλα αυτά προσφέρονται σε πολύ καλές τιμές.

Έτσι, λαχανοντολμάδες, γεμιστοί κολοκυθανθοί, παπουτσάκια, κατσικάκι κοκκινιστό, ψάρι πλακί, καρπάθικο γαριδάκι και φυσικά, μακαρούνες με θαλασσινά, είναι μερικά από τα παραδοσιακά πιάτα που μπορεί να γευτεί ο ταξιδιώτης.

Δεν λείπουν βέβαια και τα πιο «ψαγμένα» μαγαζιά, με τις παραδοσιακές συνταγές προσαρμοσμένες σε πιο ευρωπαϊκά γούστα.

Τέλος, παντού σερβίρεται μεγάλη ποικιλία από χειροποίητο, φρεσκοψημένο ψωμί στους ξυλόφουρνους του νησιού.

Περισσότερα για την τοπική κουζίνα του νησιού μπορείτε να διαβάσετε εδώ.